Amsterdams winkelgebied BOLO wordt ‘huiskamer van de wijk’

Begin 2021 zal het Bos en Lommerplein, onderdeel van winkelcentrum BoLo in Amsterdam- West, worden herontwikkeld tot een centrale ontmoetingsplek voor de buurt. Er wordt fors geïnvesteerd in bomen en beplanting, zitmeubilair, nieuwe bestrating, bewegwijzering, een paviljoen en een upgrade van de reclamevoering en puien van de winkelpanden. Daardoor zal een uniform geheel ontstaat. De operatie zal zo’n vier maanden in beslag nemen.

De herontwikkeling van het plein aan de Bos en Lommerweg kan officieel van start nu op 3 november door de gemeente Amsterdam is besloten dat de markt op het plein eind dit jaar verdwijnt. Dat biedt letterlijk ruimte om de nieuwe plannen, in samenspraak met de buurt, uit te gaan voeren. Het getransformeerde plein zal met winkels, horeca, leisure en vermaak in de vorm van kleine evenementen de levendigheid van de buurt een impuls geven. Naar verwachting zal de renovatie in het voorjaar zijn afgerond.

Neem alvast een kijkje in de toekomst en bekijk ons 360 graden beeld van het nieuwe Bos en Lommerplein. Klik op het oog en gebruik je cursor om over het plein te bewegen.

Op het vandaag gepresenteerde ontwerp van architectenbureau SUM Architecten is te zien dat het nu vrij kale plein wordt getransformeerd tot een uitnodigende ruimte, een ‘huiskamer van de buurt’. Door het plaatsen van nieuwe verlichting, bomen, plantvlakken en vlonders ontstaan wandelpaden en pleintjes, terrasmogelijkheden en speelplekken met alle een verschillend karakter. Zo is er voor ieder wat wils: samenzijn met vrienden, in je eentje een kopje koffie drinken in de buitenlucht en zelfs het bijwonen van kleine evenementen en optredens.

Op het ruim vijfduizend vierkante meter tellende plein is bovendien een honderd vierkante meter groot paviljoen voorzien. Een nieuwe eyecatcher die vanaf alle kanten toegankelijk is en waar bezoekers en bewoners kunnen samenkomen. Het wordt een gebouw waar je graag naar kijkt, waar reuring omheen is. Het geeft het plein een nieuwe identiteit. De exacte invulling van het paviljoen is nog niet bekend, maar interactie met de bezoekers is het uitgangspunt. Denk aan een goede delicatessezaak, een chocolaterie, een ijssalon, of een klein zaakje met een terrasje. Maar ook andere invullingen zijn mogelijk.

Winkelcentrum

Niet alleen het plein, ook de omliggende winkels zullen fors aantrekkelijker worden gemaakt. De reclamevoering wordt uniform, er worden nieuwe gevelarmaturen geplaatst en de winkelpuien krijgen een upgrade, zodat ook hier meer eenheid ontstaat. Als middelpunt van de opbloeiende wijk moet winkelcentrum BoLo ook voor ondernemers een aantrekkelijke plaats worden om zich te vestigen. Afgelopen oktober opende Coffeecompany al zijn deuren en werd met de aanleg van het bijbehorende terras de eerste stap van de transformatie van het plein gezet.

Heeft u vragen of suggesties? Neem dan gerust contact met ons op.

CONTACTFORMULIER